Zonneboiler goedkoper dan PV-panelen voor corporatie

Voor corporaties die op verzoek van huurders zonnepanelen op hun dak plaatsen, is er nu een goedkoper alternatief: de compacte zonneboiler. Een compacte zonneboiler kost minder dan 6 PV-zonnepanelen, levert net zoveel energie op, en heeft geen onderhoud nodig. Ook niet over 10 of 12 jaar.

Er is namelijk géén omvormer die vervangen moet worden. Of pomp of regeltechniek. Er kan dus eigenlijk niets kapot of ontregeld worden door de bewoners. Een compacte zonneboiler maakt gratis warm water met behulp van zonlicht. En blijft dat -ook zonder onderhoud- na plaatsing zeker 20 jaar doen.

Meer woningen verduurzamen

Voor de corporatie, die de PV-panelen aanschaft en financiert, is een compacte zonneboiler goedkoper. Zowel de eerste investering als de jaarlijkse kosten. Er kunnen met hetzelfde geld dus meer woningen verduurzaamd worden. Bovendien bespaart één compacte zonneboiler meer CO2 dan 6 PV-panelen, terwijl hij maar een derde zo groot is. Hij is dus ook makkelijker op kleine daken te plaatsen.

Een compacte zonneboiler kan aangesloten worden op alle bestaande ketels of (toekomstige) warmtepompen. En is niet afhankelijk van de salderingsregeling. Het is dus een echte duurzame ‘no regret’-investering.

SOWISE compacte zonneboiler
SOWISE compacte zonneboiler: goedkoper dan PV-panelen

Rekenvoorbeeld

SOWISE compacte zonneboiler
6 PV-zonnepanelen
Aanschaf en installatie*:€ 3.150,-€ 2.550,-
AF: subsidie:– € 1.012,-€ 0,-
Subtotaal:€ 2.138,-€ 2.550,-
Jaarlijks onderhoud:GeenP.M.
Onderhoud na circa 12 jaar:Omvormer
€ 800,-
Totale kosten in 20 jaar:€ 2.138,->€ 3.350,-
*Kosten voor installatie zijn afhankelijk van de situatie.
*Alle bedragen exclusief BTW.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *