Zonneboiler­subsidie

Omdat de SOWISE zonneboiler zoveel energie bespaart en daarmee de CO2-uitstoot terugdringt, geeft de Rijksoverheid € 1.012 subsidie op de aanschaf en installatie van uw SOWISE zonneboiler.

ISDE – Investerings­subsidie zonneboilers

De Rijksoverheid stimuleert Nederlandse huishoudens en bedrijven om minder gas te gebruiken en meer duurzame warmte. Dit bespaart energie en dringt de CO2-uitstoot terug. De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) geeft u een tegemoetkoming bij de aankoop van zonneboilers. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.

Lees meer over de ISDE-subsidie voor zonneboilers op de site van RVO.nl  >>

De SOWISE zonneboiler is opgenomen in de ‘ISDE Apparatenlijst Zonneboilers 2018’ op pagina 10. Voor uw subsidieaanvraag voert u in:

Merk: ‘SOWISE’ – Typenummer: ‘SHW 160’ – Meldcode: ‘KA03418’.

Het subsidiebedrag bedraagt € 1.012 (voor aanvragen in 2019).

Andere subsidies

Er zijn meerdere subsidieregelingen voor zonneboilers van de Rijksoverheid, de provincies en gemeenten. Deze regelingen worden regelmatig aangepast. Actuele informatie over alle regelingen vindt u op de Energiesubsidiewijzer.

Fiscaal aftrekbaar

Voor particulieren is een zonneboiler fiscaal aftrekbaar: u mag de hypotheek verhogen voor de aanschaf van een zonneboiler omdat een zonneboiler een waardevermeerdering van uw huis vormt. De rente van de hypotheek is fiscaal aftrekbaar, zodat de fiscus meebetaalt aan uw zonneboiler.

Voor woningbouw­verenigingen

Voor woningbouwverenigingen en zakelijke gebruikers zijn, naast de ISDE en andere subsidies, nog de volgende regelingen van toepassing:

LinkedIn
Follow by Email
Facebook
Facebook
RSS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *