Zonneboiler­subsidie

Omdat de SOWISE zonneboiler zoveel energie bespaart en daarmee de CO2-uitstoot terugdringt, geeft de Rijksoverheid € 1.012 subsidie op de aanschaf en installatie van uw SOWISE zonneboiler.

ISDE – Investerings­subsidie zonneboilers

De Rijksoverheid stimuleert Nederlandse huishoudens en bedrijven om minder gas te gebruiken en meer duurzame warmte. Dit bespaart energie en dringt de CO2-uitstoot terug. De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) geeft u een tegemoetkoming bij de aankoop van zonneboilers. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.

Lees meer over de ISDE-subsidie voor zonneboilers op de site van RVO.nl  >>

De SOWISE zonneboiler is opgenomen in de ‘ISDE Apparatenlijst Zonneboilers 2018’ op pagina 10. Voor uw subsidieaanvraag voert u in:

Merk: ‘SOWISE’ – Typenummer: ‘SHW 160’ – Meldcode: ‘KA03418’.

Het subsidiebedrag bedraagt € 1.518 (voor aanvragen in 2022).

Andere subsidies

Er zijn meerdere subsidieregelingen voor zonneboilers van de Rijksoverheid, de provincies en gemeenten. Deze regelingen worden regelmatig aangepast. Actuele informatie over alle regelingen vindt u op de Energiesubsidiewijzer.

Fiscaal aftrekbaar

Voor particulieren is een zonneboiler fiscaal aftrekbaar: u mag de hypotheek verhogen voor de aanschaf van een zonneboiler omdat een zonneboiler een waardevermeerdering van uw huis vormt. De rente van de hypotheek is fiscaal aftrekbaar, zodat de fiscus meebetaalt aan uw zonneboiler.

Voor woningbouw­verenigingen

Voor woningbouwverenigingen en zakelijke gebruikers zijn, naast de ISDE en andere subsidies, nog de volgende regelingen van toepassing:

2 gedachtes over “Subsidies

  1. Zeer interessant, ik zou graag meer willen weten. Ik zou zo’n systeem op mijn huis willen plaatsen. Maar wat is het rendement als je wat minder thuis bent, dus het verbruik lager is? Ik sta op het punt om mijn CV-ketel te vervangen. Zonnepanelen (elektrisch) mogen op het resort niet waar ik een huis heb staan. (Waarschijnlijk door de E-infrastructuur, eigen trafo van het park). Dus dit zou een mooie oplossing voor warm tapwater kunnen zijn.

    1. Het mooie van de SOWISE compacte zonneboiler is dat hoe meer warm water je verbruikt, des te hoger de opbrengst van de zonneboiler wordt. Bij weinig waterverbruik daalt het rendement. Maar u kunt wel lekker lang (gratis) douchen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.