Innovative Energy Solutions Award 2019

SOWISEcompacte zonneboiler

Finalist Innovative Energy Solutions Award

Met trots kunnen wij melden dat de SOWISE compacte zonneboiler is aangemerkt als finalist van de Innovative Energy Solutions Award. De prijs is op 8 oktober uitgereikt tijdens de Vakbeurs Energie 2019 aan het meest innovatieve duurzame product of tool dat energie bespaart, een bijdrage levert aan de energietransitie, als voorbeeld dient voor anderen en voor een transitie in de markt zorgt.

De SOWISE compacte zonneboiler is uniek in al zijn eenvoud. De collector en het opslagvat (160 liter warm water) zijn geïntegreerd in één component óp het dak van de woning. Gratis zonlicht verwarmt CO2-vrij uw tapwater en alleen de druk van de waterleiding zorgt voor de doorstroming. Er zijn geen bewegende of elektrische delen. De compacte zonneboiler heeft dan ook geen onderhoud nodig.

De SOWISE zonneboiler kan eenvoudig aan bestaande CV-(combi-)ketels, boilers of geisers aangesloten worden. Ook als deze later door een warmtepomp vervangen worden, kan de zonneboiler hieraan gekoppeld worden. Het is daarom een echte ‘no regret’-maatregel voor de verduurzaming van (bestaande) woningen.

Bijdrage energietransitie

Iedere compacte zonneboiler (ter grootte van circa 2 zonnepanelen) bespaart bij gemiddeld gebruik circa 1.500 kWh per jaar aan energie en 420 kg CO2-uitstoot. Als 80% van de 2,3 miljoen corporatiewoningen één zonneboiler krijgt, leidt dit tot een besparing van 12 petajoules en 670.000 ton CO2 per jaar, zonder extra belasting van het elektriciteitsnetwerk.

De winnaar van de Innovative Energy Solutions Award was Tizzin met Koeling van technische ruimten en de andere genomineerde was GEA Group met Restwarmte uit tunnels.  Meer informatie op de site van Vakbeurs Energie 2019 – Innovative Energy Solutions.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *